Cildimiz çeşitli faktörlerin etkisiyle sarkar, cansızlaşır ve kırışır. Cildin kendi kendini yenilemesinin mümkün olmadığı bu gibi durumlarda ‘Yüz Mezoterapisi’ ile bunu gerçekleştirmek mümkündür. Yüz mezoterapisi, ihtiyaç duyulan vitamin, mineral ve yapıtaşlarının mikroenjeksiyon yöntemi ile cilde verilmesi ve kalıcı yenilenme sürecinin başlatılması işlemidir. Bu yöntemin uygulanmasındaki amaç daha genç, parlak ve canlı bir elde etmektir. Yüz mezoterapisi ile cildin ihtiyacı olan takviyeler, ihtiyaç duyulan bölgeye gerekli miktarlarda uygulanabilmektedir.
Yüz mezoterapisi, yoğun olarak güneş ışığına maruz kalmış, cildinde ince çizgiler ve kırışıklıklar oluşmaya başlamış kişiler ile alkol ve sigara kullanan, erken yaşlarda cildinde sarkma ve kırışıklık meydana gelen kişiler için uygulanabilir. Yanaklar, alın, üst dudaklar, çene, boyun, göz kenarları ile dekolte bölgesi uygulama alanlarıdır. İçeriğinde dokuların biyokimyasal reaksiyonlarını düzenleyerek yenilenme hızını artıran IDEBENONE, düzenleyici ve sıkılaştırıcı benzeşim olan DMAE, insan yapısında yaygın bir şekilde bulunan doğal bir polimer olan ve dokularda nem ve elastikiyet sağlayan HYALURONIK ACID VE KÖK HÜCRE, hücresel yenilenmeyi destekleyerek hücresel çoğalmayı artırıp metabolizmayı geliştiren DNA, doku hasarlarını onararak düzeni sağlayan AMINO ACID, ölümü yaklaşmış hücreleri yeniden canlandıran YEŞİL ÇAY ÖZLERİ, hücrelerin yaşamsal faaliyetlerini destekleyen MİNERAL TUZLAR ile hücre dokusunun yapımında ve yeniden canlanmasında aktif rol oynayan A, B, C, E ve K vitaminleri bulunur.
Yüz mezoterapisinde bir kür genelde 4 seanstan oluşur. ilk 2 seans uygulaması 15 günde bir. 3. ve 4. seanslar ise 1 aylık aralıklarla yapılmaktadır. Son seanstan sonra 6 ayda bir idame tedavisi önerilir.
Güncellenme Tarihi: 2 Haz 2022, 16:24
Bu içerik, Atakent Sağlık Grubu Tıbbi Yayın Kurulu’nun onayı ile yayınlanmıştır. Sayfada yayınlanan içerikler kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmıştır ve sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi edici sağlık hizmetine yönelik içerikler bulunmamaktadır. Doğru tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Sayfa dilini değiştir:
English (İngilizce)