Oyun terapisi, çocukların kendilerini ifade edip sosyal kurallar ve sınırları öğrenebilecekleri, yaşadıkları sorunlar ile başa çıkabilme yollarını keşfedebilecekleri bir terapi sürecidir. Bu süreçte çocuklar kendi içlerinde mücadele ettikleri duygusal deneyimlerini yansıtan oyunlar yaratır. Bu oyunlar esnasında, genellikle sözel olarak ifade etmedikleri duygusal çatışmalarını yansıtan önemli konuları özel oyuncaklar seçerek tekrar canlandırırlar. Bu duyguları ifade etme süreciyle başlayan terapi, çocuğun bu durum üzerinde kendini iyi hissetmesine dek sürer.”
Oyun Terapisi Hangi Konularda Fayda Sağlar?
3 -11 yaş arası çocukları daha iyi anlamamıza yardımcı olur.
Yeme bozukluklarının iyileştirmeye destek sağlar.
Çocuğun zihinsel ve fiziksel becerilerini geliştirir .
Ego desteğini artırır .
Kardeş kıskançlığını ortadan kaldırmaya yardım eder.
Kendilik farkındalığı sağlar.
Çocuğun arkadaş edimine destek olur.
Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluklarının gözlemler .
Okulda yabancılaşma ve sosyal alan kısıtlamalarının çözümüne yardımcıdır.
Çocuğu düşünsel olarak esnetir.
Anne baba ayrılıklarında ve kayıplarında destek sağlar.
Oyun Terapisine Hangi Durumlarda Başvurulur?
Dikkat eksikliği, hiperaktivite, korku ve kaygılar, öfke kontrolü problemleri, takıntılar, kardeş kıskançlığı, cinsel fiziksel duygusal istismar travmaları ve yemek yeme problemleri yaşayan çocuklar için oyun terapisi uygulanabilir.
Güncellenme Tarihi:9 Haz 2022, 12:59
Bu içerik, Atakent Sağlık Grubu Tıbbi Yayın Kurulu’nun onayı ile yayınlanmıştır. Sayfada yayınlanan içerikler kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmıştır ve sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi edici sağlık hizmetine yönelik içerikler bulunmamaktadır. Doğru tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Sayfa dilini değiştir:
English (İngilizce)