Sağlığın Gülümseyen Yüzü

cagri-merkezi-icon.png

Check-up

Koltuk Altı Terlemenizden Botoks ile Kurtulun

Koltuk altı terlemesi nasıl görülür?

Koltuk altından damlama şeklinde terleme artışı görülebilir. Terleme ile giysilerin renklerinde bozulma olabilir. Giysilerde ıslak halkalar görülebilir. Bazı kişiler günde iki-üç kez kıyafet değiştirmek zorunluluğu olur. Bu durumda ise kişide sosyal açıdan rahatsızlık meydana getirir.

Koltuk altı terlemesi neden olur?

Koltuk altı terlemelerinin sebebi sempatik sinir sisteminin aşırı aktivitesine bağlıdır. Koltuk altı terlemelerine avuç içi ve ayak tabanı aşırı terlemeleri de eşlik edebilir. Stres koltukaltı terleme şikayetini şiddetlendirebilir. Genellikle ergenlik çağında başlar.

Koltuk altı terleme tedavisinde neler yapılabilir?

Deodorantlar ve losyonlar fayda etmeyebilir. Bunun yanı sıra terleme kesici alüminyumlu losyonlar, iyontoforez, botoks ve cerrahi yöntemler kullanılabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler ise genellikle botoks ve cerrahidir.

Koltuk altı botoks tedavisi nasıl yapılmaktadır?

Koltuk altı terlemeleri için yapılan botoks tedavisi kısa sürede yapılan konforlu bir tedavidir. Botoks uygulamasından önce ilaç sulandırılarak kullanılır. Sulandırılan botoks ise ikiye bölünüp her iki koltuk altına uygulanmaktadır. Botoks tedavisi terleyen bölgelere 25-30 adet noktadan minik iğnelerle yapılmaktadır.

Botoksla koltuk altı terleme şikayetinde ağrı veya acı hissedilir mi?

Botoks ile yapılan terleme tedavisinde koltuk altı uygulamalarında fazla ağrı veya acı hissedilmez. Uygulama öncesinde anestezik krem kullanılıp işlem sırasında buz uygulaması veya soğuk hava üfleyen cihazların kullanılması ile daha konforlu hale getirilebilir.

Botoksla koltuk altı terleme tedavisinin yan etkisi var mıdır?

Beklenen önemli bir yan etkisi yoktur. Botoks tedavi deri içine uygulanır. Bu nedenle koltuk altı dokusu zedelenmez. Yalnızca enjeksiyona bağlı kısa süreli morluklar oluşabilir.

Botoksla koltuk altı terleme tedavisinin etki süresi ne kadardır?

Koltuk altı terleme tedavisinde botoksun etkisi ortalama 6-12 ay aralığında sürmektedir. Yapılan araştırmalarda botoksun etkisi geçtikten sonrada terleme oranının azaldığı göserilmiştir.  Koltuk altı terleme tedavisinde botoks yöntemi 2004 yılında FDA tarafından onay almıştır.

Botoksla koltuk altı terleme tedavisi kimlere uygulanmaz?

Botoks ile terleme tedavisi hamile ve emziren kişilere uygulanmaz. Kas hastalığı varsa botoks yapılmaz. Gentamisin ve kinidin kullananlara da bu tedavi yapılamaz.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi: 2 Haz 2022, 16:19

Bu içerik, Atakent Sağlık Grubu Tıbbi Yayın Kurulu’nun onayı ile yayınlanmıştır. Sayfada yayınlanan içerikler kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmıştır ve sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi edici sağlık hizmetine yönelik içerikler bulunmamaktadır. Doğru tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

 

Sayfa dilini değiştir: English (İngilizce)

Sağlık Rehberi

EMDR Terapisi Nedir?

EMDR Terapisi, güçlü bir psikoterapi yöntemi olan göz hareketleriyle sistematik duyarsızlaştırma ve yeniden işleme çift yönlü uyarımlarla travmatik anının yeniden işlenmesini sağlayarak işlenmemiş anının

Sınav Kaygısı

Sınav Kaygısı Ne İle İlişkilidir? Bireyin sınava yüklediği anlamlar, sınavla ilgili zihinde oluşturulan imaj, sınav sonrası duruma ilişkin atıflar ve sınav sonrası elde edilecek

Eklem ve Kas Hastalıklarının Tedavisinde ACRS Serum Yöntemi

ACRS (otolog sitokin zengin serum), hastanın kendi kanından özel olarak geliştirilen bir serum bileşiğidir. İçeriğinde yenilenme sürecini destekleyen aktive edilmiş büyüme faktörleri ve bağışıklık

Şeker Hastalığı ve Ayak Yaraları

Diyabet, diğer ismiyle şeker hastalığı, çağımızın müzmin hastalıkları arasında ön sıralarda yer almaktadır. Besinlerle alınarak kana karışan şekerin vücutta yıkılarak enerjiye dönüştürülememesi hastalığın karakteristik