Gelişen teknoloji hayatın birçok alanını kolaylaştırırken birnevi bizi doğadan ve aktif bir yaşamdan uzaklaştırarak daha hareketsiz bir yaşama teşvik ediyor. Hareket alanı daralan günümüz insanı, obezite ve kireçlenme gibi hastalıklara yenik düşerek yaşam kalitesini düşürüyor. İleri yaş grubunda daha fazla sıkıntıya neden olan bu durumu yok etmek için daha aktif bir yaşam tarzını tercih etmekle birlikte Fizik Tedavi uygulamaları da önemli hale geliyor.
Çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan bel, boyun, diz ve eklem ağrıları birçokları için katlanılmaz boyutlara varabilir. Bu durum çoğu kişi için destek almadan günlük ihtiyacını karşılamayı dahi engelleyebiliyor. Bu noktada fizik tedavi, kişilerin hareket kabiliyetini arttıran, acılarını azaltan ve yaşam konforunu çoğaltan bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Ağrıyı oluşturan her türlü neden fizik tedavinin kapsamına girebilir. Ağrılarından dolayı fazla ilaç kullanan ve bu nedenle başka komplikasyonlara maruz kalanlar ile artık ilaç kullanmaması gereken ağrılı hastalar da fizik tedavi uygulamaları sayesinde şifa bulabiliyor.
Ağrı tedavisinin yanında ağır ameliyat geçiren, ileri kireçlenme nedeniyle kalça ve diz protezi uygulanan kişilere de, yeni hayatlarına uyum sağlayabilmeleri amacıyla fizik tedavi uygulanabilir. Uygulanan tedavi ile kasları güçlendirmek, ağrıları azaltıp hastanın proteze uyumunu kolaylaştırmak mümkün. Bunlarla birlikte felç ve parkinson hastalarının yaşamdan kopması ve yatağa bağımlı hale gelmesi de fizik tedavi ile önlenebiliyor.
Güncellenme Tarihi:7 Haz 2022, 09:32
Bu içerik, Atakent Sağlık Grubu Tıbbi Yayın Kurulu’nun onayı ile yayınlanmıştır. Sayfada yayınlanan içerikler kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmıştır ve sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi edici sağlık hizmetine yönelik içerikler bulunmamaktadır. Doğru tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Sayfa dilini değiştir:
English (İngilizce)