Lazer, basit bir tanımlama ile ışığın uyarılarak güçlendirilmesidir. Lazer tedavisi, bu ışının hedeflenen doku üzerinde ısı enerjisine dönüşerek ani bir etkiyle dokuyu ortadan kaldırması prensibine dayanır. Diş hekimliğinde lazer, ağız içinde hem diş minesi gibi sert dokulara hem de diş eti gibi yumuşak dokulara rahatlıkla uygulanabilir.
Diş lazerleri ile diş ve diğer dokulara temas etmeden çalışmanın mümkün olması nedeniyle ağrı oluşmayacağından dişi uyuşturmaya gerek kalmayabilir. Daha az madde kaybıyla tedavinin tamamlanması mümkündür. Diş hekimi korkusu olan her yaştan hastaya, ağrısız oluşu nedeniyle rahatlıkla uygulanabilir. Lazer ile uygulanan cerrahi müdahalelerde kanama miktarı yok denecek kadar azdır. Diğer cerrahi uygulamalara nazaran daha hızlı iyileşme imkanı sağlar. Lazer uygulaması hamileler ve çocuklar dahil olmak üzere tüm yaş grubundan hastaya uygulanabilir.
Diş hekimliğinde çeşitli alanlarda lazer ile tedavi uygulanabilir. İmplant cerrahisi uygulamalarında başarıyı artırmak ve uygulama sonrası komplikasyonları minimuma indirmek, estetik diş hekimliğinde doğru seviyede simetrik dişeti oluşturmak, çürük temizleme işlemi sırasında, dolgu yaparken anestezi ihtiyacını ortadan kaldırmak, dişleri beyazlatmak, gömük diş çekimi sırasında kemik aşındırması yapmak, dişeti hastalıkları tedavisinde cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavileri tamamlamak, kanal tedavisinde başarı oranını yükseltmek ve dişeti hastalıklarını tedavi etmek amacıyla lazer uygulamak mümkündür.
Güncellenme Tarihi: 2 Haz 2022, 10:00
Bu içerik, Atakent Sağlık Grubu Tıbbi Yayın Kurulu’nun onayı ile yayınlanmıştır. Sayfada yayınlanan içerikler kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmıştır ve sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi edici sağlık hizmetine yönelik içerikler bulunmamaktadır. Doğru tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz
Sayfa dilini değiştir:
English (İngilizce)