Diş Beyazlatma
Sağlıklı ve beyaz dişler, insanlar arasında estetik açıdan oldukça büyük önem taşıyan bir unsurdur.
Diş yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli, organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile uzaklaştırılması işlemidir.
Diş Beyazlatma Yöntemleri
Bu tedavi için 3 tip yöntem uygulanmaktadır.
- Office bleaching (Klinikte hekim kontrolünde yapılan beyazlatma)
- Home Bleaching (Ev tipi beyazlatma)
- Devital Bleaching (Kanal tedavili dişi beyazlatma)
Diş Taşı Temizliği
Diş taşı temizleme işlemleri, düzenli olarak yapılması gereken işlemlerdir. Diş hekimlerinin önerisi genellikle, diş taşlarının 6 ayda bir temizlenmesi uygun görülmektedir.
Eğer önlem alınmazsa diş eti iltihabına sebep olacaktır. -Eğer diş taşı temizliği yapılmazsa diş taşının dişe destek olan ve ağız içindeki konumunu sağlayan kemik dokusu harabiyeti başlayacaktır. Kemik dokusu zamanla erimeye başlar ve dişleri ağız içinde tutamaz. Dişler sallanmaya başlar.
Diş Eti Tedavileri
Çürüklerin ve diş kayıplarının önüne geçmek için optimum ağız temizliği, diş taşı temizliği ve diş eti hastalığının ileri aşamalarında, doğru teşhis ile cerrahi işlemler uygulanır.
Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği)
Çocuklarda dikkatli bir beslenme ve doğru diş fırçalama tekniklerinin uygulanması ile çürüklerden korunmak mümkündür. Çocuklar çok küçük yaşlarından itibaren (6 ay- 1 yaş) diş hekimine götürülerek hem çocuğun bu ortamla tanışarak korkmadan gelebilmesi sağlanmalı, hem de ebeveynler çocuklarının diş sağlıklarını en üst seviyede tutmak için neler yapmaları gerektiğini öğrenmelidir.
Güncellenme Tarihi: 3 Haz 2022, 13:03
Bu içerik, Atakent Sağlık Grubu Tıbbi Yayın Kurulu’nun onayı ile yayınlanmıştır. Sayfada yayınlanan içerikler kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmıştır ve sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi edici sağlık hizmetine yönelik içerikler bulunmamaktadır. Doğru tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Sayfa dilini değiştir:
English (İngilizce)