Yaz mevsimi boyunca korunmayan ve bronzlaşan cildin nem kaybetmesi sonucu hasar görmesiyle oluşmaya başlayan güneş lekeleri, genellikle güneşlenme sezonunun bitip cilt renginin açılmasıyla belirginleşir. Geç fark edildiği için derinleşen ve koyulaşan lekeler daha zor tedavi edilir. Leke tedavilerindeki en büyük sorun, lekelerin tekrar oluşmasıdır.
Güneş lekelerinde, cildin içten dışa doğru tedavi edilmesiyle kalıcılığın sağlanması öncelikli adımdır. Bu doğrultuda, cilt hücrelerindeki melanin aktivitesini azaltarak lekelerin içten tedavi edilmesini sağlayan “Mezoterapi” uygulaması en etkili yöntemlerden biri. Ayrıca formülün içinde bulunan hyalüronik asit, vitamin ve mineraller leke tedavisinin yanı sıra cilde de fayda sağlıyor.
Cildin çeşitli katmanlarının kontrollü bir şekilde soyulmasına imkan vererek donuk ve cansız görünümlü cildi canlandıran “Kimyasal Peeling” yöntemi de, ciltteki koyu renkli lekelerin tedavisinde uygulanabiliyor. Eğer lekeler cildin daha alt katmanlarında oluşmuşsa, cildin yüzeysel bir şekilde soyulmasıyla gerçekleştirilen kimyasal peeling yöntemi yetersiz kalabilir. Bunun yerine, “TCA Peel” tedavisi önerilir.
Cilt lekelerini başarıyla tedavi eden diğer bir uygulama ise, alüminyum oksitten oluşan çok ince ve küçük yapıdaki kristal parçacıkların, özel bir sistem ile cilt yüzeyine püskürtülmesiyle uygulanan “Mikrodermabrazyon” tedavisidir. Bu tedavinin kalıcı olmasını istiyorsanız, kendinizi bir süre güneşten koruyabilmelisiniz. Güçlü bir sürtünme etkisiyle problemli tabakanın soyulmasını sağlayan uygulama ile cildin epidermis tabakası yüzeysel olarak, aşamalı bir şekilde soyuluyor. Böylece cilt yüzeyinde oluşan iz, kırışıklık ve pigmentasyon lekesi türündeki sorunlar giderilebiliyor.
Güncellenme Tarihi: 2 Haz 2022, 15:38
Bu içerik, Atakent Sağlık Grubu Tıbbi Yayın Kurulu’nun onayı ile yayınlanmıştır. Sayfada yayınlanan içerikler kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmıştır ve sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi edici sağlık hizmetine yönelik içerikler bulunmamaktadır. Doğru tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz
Sayfa dilini değiştir:
English (İngilizce)